Budapest

Rejsetips fra besøgende.

Klip fra gæstebogen.

Rejsetips indsendt af:
Dan Andersen

                      

Mit rejsetips handler om at møde kultur og kunst, musik (jazz og klassisk), floden gennem Budapest og mange dejlige cafeer og restauranter i en by, der oser af international stemning.

Dagen starter med indkøb…
…af morgenmad hos den lille lokale købmand, som der er 100ere af i byen. Hjem til kaffe og planlægning. Dagen skal indeholde et helsebringende kurbad, kunstudstilling og besøg det lokale marked, hvor der er alt fra pølser til de grimmeste tøj; men en stemning, der netop passer til at spise lokal mad med de lokale og et glas halvvarm rødvin.

Eftermiddagen bruges på at dase i en lokal cafe med udsigt til liv i gaderne. Der afsluttes med besøg på det spændende museum, hvor der vises moderne kunst. Aftenen skal enten være opera eller jazz; men inden skal der vælges spisested, som Budapest har så mange forskellige at vælge imellem. Valget kan være middag med opera og derefter afslutning på en af de mange jazzklubber, hvor minderne om Københavns storhedstid som jazz mekka træder frem i erindringen.

Budapest har alt, hvad Paris kan byde på, bare til ½ pris og så er borgerne i byen, så venlige og imødekommende. Vi har nu været her 5 gange og kommer igen og igen!


Rejsetips indsendt af:
Bjarne B. Svendsen

Dette er en opfordring til at erstatte turen til Sydeuropa med bad i jordens varme kilder, vandreture i smuk natur, spændende udflugter til underjordiske grotter og ikke mindst kulturhistoriske højdepunkter, der næsten kan give en åndenød.


Kære Reka

– Netop hjemvendt fra Budapest synes vi, at I skulle have følgende melding:Lejlighederne er bare super top. For mit eget vedkommende har jeg især nydt dørene. Sikke en overflod!Man må også sige at beliggenheden er optimal. Vi har nydt at bo så centralt og alligevel i rolig atmosfæreTak for denne gang-

Venlig hilsen Helle


 

Kære Reka, jó estét !- Vi er nu kommet hjem efter nogle pragtfulde forårsdage i Budapest – ømme i fødderne og med tykke vomme efter alt den dejlige mad! Vi nød lejligheden i fulde drag – den er smukt istandsat og indrettet – og ualmindelig ren!!!!! – og beliggenheden er jo fænomenal (vi spiste 3 gange på Fülemüle) … Kærlig hilsen / Gitte


 

Kære Reka! Vi var meget glade for at bo der og alt fungerede perfekt, og tak for badevægt!

Tusind tak også for alle dine gode råd.Venlig hilsen Gitte


Dejlig lejlighed. Og ikke langt fra off.transport mmm. Aage


Kære Réka,

Så er vi tilbage i Danmark, efter at have tilbragt nogle dejlige dage i Budapest. Det er en meget spændende by og vi har set og oplevet en masse.
Vi har været meget tilfredse med lejligheden, der var i meget fin stand og som indeholdt alt, hvad vi havde brug for. Derudover har vi været meget begejstret for beliggenheden, der har betydet, at vi har kunnet gå rundt til alle områdets seværdigheder.
Vi kan kun anbefale lejligheden til andre og siger mange tak for lån
De bedste hilsner,
Jacob og Naja


Kære Reka

Tak vi er godt hjemme igen, vi har haft en dejlig ferie i Budapest. Det var en fin lejlighed,

og vi har tilladt os at anbefale den videre til andre ved at henvise til din hjemmeside.

Julia var venlig og behjælpsom, selvom vi ankom meget sent søndag aften p.g.a. det forsinkede fly.

Venlig hilsen

Tove


Kære Reka

Da min mor er rigtig godt tilfreds med tandlægernes arbejde, ønsker hun at komme igen i/omkring oktober.
Både min mor og Torben var lige så begejstrede for lejligheden som jeg – og det var pragtfuldt at komme tilbage og være stedkendt, så kræfterne kunne bruges andre steder.

Vi havde igen nogle pragtfulde dage og nød Budapest i sommervarmen – og jeg fik set meget af det, jeg ikke nåede sidste gang.
Terrormuseet gav et ualmindelig godt billede af ungarernes situation for ikke så langt tilbage. Jeg lejede en audioguide, men desværre er lydkulissen rundt udstillingen så høj, at man ikke får det store udbytte af denne guide.
Jeg fik også nydt de ungarske malere på Borgen, men det MÅ man jo besøge igen pga. størrelsen og kvaliteten.
Vi så Wagners Siegfried i Bela Bartok-koncerthallen, hvilket også var en rigig dejlig oplevelse, da vi er store Wagner-elskere. Ludwig museet besøgte vi, da vi var ude og købe billetter.
Heldigvis er der stadig nogle steder på to-do/ønskelisten, bl.a. fik jeg ikke set Statueparken denne gang heller og har KUN været i Gellert og Szechenyi-badet Og så er jeg ved at overbevise Torben om, at det meget bedre kan betale sig at tage til Budapest og få ordnet hår, negle, fødder mv.
Vi savner kun een lille bitte ting i lejligheden: en brødrister og en lille instruktion i, hvordan vi gør med tomme flasker.: hvilke smides ud/puttes i gengrug (hvor?)Der er affaldscontainere på Gutenberg tér.
/gives der pant for (hvor?). Vi finder ud af det! Og til sidst et STORT knus til Eskild med tak for både hyggeligt selskab, god informationer, brochurer og aviser – TAK !!!!!
Kærlig hilsen
/Gitte (og Torben og min mor )Kære Reka

Jo, vi havde nogle rigtig gode dage. Vi kom ud af lejligheden lidt hurtigt og fik ikke skrevet i gæstebogen, men var bare ovenud tilfredse med både Budapest – og rammerne i lejligheden. Vi benyttede med stor tilfredshed dine små tips om de lokale restauranter. Når man kun har 4-5 dage, er det rart ikke at skulle starte helt på bar bund. I det hele taget fungerede lejligheden fint som en ramme om to personers ophold.

Hvis vi skal komme med lidt kritisk feedback, er der kun en ting: Vi savnede bedre læselys ved stolene ved køkkenbordet. Det løste vi dog ved at flytte den lille lampe fra skrivebordet til køkkenbordet, så det var ikke noget stort problem.

Alt i alt et fint sted og stor tilfredshed fra vores side. Det er meget tænkeligt, at vi vender tilbage en anden gang.

Mange hilsner Lars & Karin


Kære Reka Nielsen,

Så er vi tilbage igen efter nogle dejlige dage i Budapest og en noget trættende biltur hjem fra Hamburg Flughafen til Århus – vi var først hjemme ved 1 tiden i nat. Lene har skrevet i gæstebogen i lejligheden, men jeg føler også trang til at udtrykke vores store tilfredshed med opholdet i lejligheden. Det er en fantastisk dejlig lejlighed, hyggelig og meget funktionelt indrettet ( Lene var helt begejstret over hævestativet til vasketøj ude i badeværelset!). Kvarteret omkring har mange hyggelige ’små steder’, hvor vi var inde på nogle efter jeres anbefaling og også selv fandt nogle nye. Lejligheden ligger endvidere også meget centralt, kort ved Blaha Luza Ter, hvor man så straks er inde i det velfungerende metro-system. Vi købte et ugekort hver og kunne således bevæge os frit og hurtigt omkring. Vi fik set og oplevet en utrolig masse. Først og fremmest skulle vi jo vise drengene alle de steder vi selv har været så tit: Buda-slottet og Fiskerbastionen, Parlamentet, Vaci Utca, Nationalmuseet, Andrassy Boulevarden o.s.v. og også de hyggelige næsten Parisiske gader nede i universitetskvarteret, hvor vi i det dejlige milde vejr kunne sidde udenfor selv om aftenen(Første dage af november dagtemp 20 gr. pga fastlandsklima (red)). Drengene var også meget optaget af Ungarns lange, dramatiske og omskiftelige historie ( vi har tidligere haft dem med til Wien, og fortalt dem om dobbeltmonarkiet, de 2 verdenskrige og mellemkrigsårenes periode, så de var generelt forberedte). I Budapest besøgte vi også nogle nye steder, hvor vi ikke havde været, det dystre terror-hus og Memorial parken. Det var en rigtig spændende tur og det er unægtelig lidt svært nu at omstille sig til hverdagen igen. Det var en dejlig oplevelse og tak for lån af jeres skønne lejlighed.

Med venlig hilsen Curt Sørensen


 

Kære Réka 19/10-08

Vi har nu tilbragt en dejlig uge i Budapest og kan tilføje, at i de 20 år vi har lejet huse og lejligheder i udlandet, er dette den mest velholdte og – udstyrede lejlighed, vi har lejet . Birgit og Jørgen K.


Kære Reka.

Jeg synes næsten vi kender hinanden nu. Det var dejligt at bo i jeres lejligheder, og det fungerede fint med at have to par boende på Hotel Anna, hvor vi så alle spiste morgenmad.

Budapest er en dejlig by, som vi håber at komme tilbage til.

mvh

Flemming W 13.maj 2009


Kære Réka og Eskild,

Vi har nu været hjemme i en uge og sidder og kigger alle billederne igennem og tænker tilbage på en dejlig ferie. Vi har været utroligt glade for at bo i jeres dejlige lejlighed – som er rigtig hyggelig og rar og centralt beliggende. Specielt har vi været glade for jeres tips og særdeles gode service – her tænker vi også på den hjælp, vi har fået af Julia, en meget sød og hjælpsom dame. Vi er også glade for, at vi fik lejlighed for at hilse på Réka og vi synes, det var lidt heldigt, at vi fik mulighed for at lære hende lidt at kende – og omvendt. (Réka det var hyggeligt at mødes med dig inde hos os).

Apropos det så vedhæfter vi et billede, hvor vi sidder og hygger os sammen. Vi synes, det er et rigtig godt billede, som vi er glad for.

Vi har planer om at besøge Budapest en anden gang, og vi tror helt sikkert, at vi ses igen.

Mange hilsner

Inge og Preben (og Niels som var med den første uge)

Senere…..

 

Kære Reka

Nu har jeg modtaget de 500 kr. for depositum på vores konto. Tak for god behandling hele vejen igennem. Vi snakkes ved!

Mange hilsner fra os begge.

Inge og Preben


Kære alle

Fra min lille ugefrie i juli vil jeg fortælle lidt.

Det var varmebølge, så om eftermiddagen tog jeg ud at bade enten i friluftsbadet DAGALY eller tog toget fra DELI banegården en times tid til AGARD og badede i VALENCESØEN.

Hundredevis af menneskesker udfoldede her et lystigt badeliv. Her udfoldedes en badekultur som er opøvet gennem generationer også i diktaturtiden, for på trods af deres tyranniske styre gjorde de også nogle gode ting f.eks. anlæg af badestrande , den kollektive trafik og undervisningssystemet.

Jeg lå og fik en lur under et træ. Gik ud at svømme og da jeg kom tilbage for at hente min cykel kom værter fra en nærliggende café og spurgte med fagter om jeg havde tabt mit ud. Det havde jeg og han gav mig det tilbage. Han ville ikke have findeløn.

Når jeg er færdes i Ungarn om sommeren tager jeg min kasket i lommen og har flere gange tabt den; og flere gange er nogen kommet og givet mig den.

Det er rørende. Sådan er de ungarerne.

Det er regeringerne både de højre og venstreorienterede, der siden 2001 ved uduelighed og uansvarlige banker, der har ført landet ud i det økonomiske uføre.

ESKILD TV  HAR FLERE HUNDREDE VIDEOER FRA BUDAPEST PÅ SIN KANAL. VÆLG MELLEM EMNE BLANDT PLAYLISTERNE.

LINK TIL ESKILD TV HER